Ανεξήγητη έκλαμψη της μαύρης τρύπας στο κέντρο του Γαλαξία | Διαστημικά νέα (#4)

 • Δημοσιεύτηκε στις Πριν 5 μήνες

  AstronioAstronio

  διάρκεια: 8:29

  Παρατηρήθηκε η μεγαλύτερη υπέρυθρη έκλαμψη που έχει ανιχνευθεί ποτέ στην περιοχή της μαύρης τρύπας στο κέντρο του Γαλαξία μας. Σε αυτό το επεισόδιο ταξιδεύουμε στη γειτονιά της μαύρης τρύπας για να γνωρίσουμε τις πιθανές αιτίες της έκλαμψης.
  Περιμένω τις εντυπώσεις σας στα σχόλια!
  ►Astronio στα social media:
  Instagram: instagram.com/_astronio_
  Facebook: facebook.com/AstronioGRfilms
  Twitter: twitter.com/_Astronio_
  Δείτε επίσης:
  1. Η μελέτη του Tuan Do και των συναδέλφων του σχετικά με την έκλαμψη:
  arxiv.org/abs/1908.01777
  2. Άρθρο του Universe Today για το γεγονός: www.universetoday.com/143150/milky-ways-black-hole-just-flared-growing-75-times-as-bright-for-a-few-hours/
  3. Η μελέτη για τη βαρυτική μετατόπιση προς το ερυθρό του αστέρα S2:
  arxiv.org/abs/1807.09409
  4. Άρθρο του Nature για τον αστέρα S2:
  www.nature.com/articles/d41586-018-05825-3
  5. Άρθρο για την προσέγγιση του νέφους G2 στη μαύρη τρύπα:
  aasnova.org/2017/07/24/the-story-of-a-boring-encounter-with-a-black-hole/
  6. Ο Τοξότης Α* συνεχίζει να εμφανίζει αυξημένη δραστηριότητα:
  www.astronomerstelegram.org/?read=13007
  www.astronomerstelegram.org/?read=13039
  7. Animation της έκλαμψης όπως καταγράφηκε από το αστεροσκοπείο Keck:
  grfilms.net/ch-UCYhH65nE2M8rGwMWvAlVu2Acommunity?lb=UgyZeFCfv8tfpcI4Red4AaABCQ
  8. Κάποιοι στα σχόλια έχουν παρερμηνεύσει την ταχύτητα του αστέρα S2 νομίζοντας ότι ξεπέρασε την ταχύτητά του φωτός. Το 2,5% της ταχύτητας του φωτός είναι πολύ μικρότερο από την ταχύτητα του φωτός μιας και λείπει το υπόλοιπο 97,5%!
  Με απλά λόγια, εάν η ταχύτητα του φωτός ήταν 100 km/h, τότε ο αστέρας θα πήγαινε λίγο ταχύτερα από τα 2,5 km/h.
  -------
  Παρουσίαση-Επιμέλεια: Παύλος Καστανάς
  Software: Space Engine, Universe Sandbox 2
  Πηγές εικόνων: NASA, ESA, ESO, Pixabay (Creative Commons 3.0 License)
  Μουσική:
  -The Whole Other - Incoming Transition under a Creative Commons 3.0 License
  (creativecommons.org/licenses/by/3.0/gr/)
  -Chris Zabriskie - Cylinder Three under a Creative Commons 3.0 License
  (creativecommons.org/licenses/by/3.0/gr/)

Thanos AMV
Thanos AMV

Εχω ενα ερώτημα εφοσον καθε γαλαξίας περιέχει απο μια μαύρη τρύπα κι οταν η Ανδρομέδα ενωθεί με τον δικο μας γαλαξία τι θα απογινει τοτε?

Πριν 7 ημέρες
Tasos Tsitsiridakis
Tasos Tsitsiridakis

Υπάρχει περίπτωση να είναι ακτινοβολία Hawkings;

Πριν 27 ημέρες
Orestis
Orestis

Θέλω να το γράψω σε κάθε βίντεο που έχετε κάνει. Εξαιρετική δουλειά, βατή παρουσίαση για εμάς τους ''άσχετους'' και ένα μεγάλο ευχαριστώ για τις τόσες πληροφορίες.

Πριν μήνα
Astronio
Astronio

Να σαι καλά!

Πριν μήνα
Stelios Prokopakis
Stelios Prokopakis

πως μπορεί ο S2 να αποικήσει ταχύτητα μεγαλύτερη του φωτός και τι σημαίνει αυτό σε σχέση με την θεωρεία της σχετικότητας ?

Πριν μήνα
George Kaddas
George Kaddas

Όντες μέσα στον σας, μπορείτε να δείτε ότι η μαύρη τρύπα βρίσκεται στο κέντρο του!!! Είστε απερίγραπτοι!!!!!!!!!!

Πριν μήνα
Stelios Chronopoulos
Stelios Chronopoulos

Νομίζω ότι μια λίγο πιο αναλυτική αναφορά στην τελευταία εκδοχή, την σχετική με τα ενδεχόμενα προβλήματα των στατιστικών μας μοντέλων θα ήταν χρήσιμη.

Πριν μήνα
Mr. Gang Banger
Mr. Gang Banger

Μολις συνειδητοποιησα κατι αλλόκοτο.. Μια ακτινα φωτος δεν μπορεις *ποτε* να τη δεις να ερχεται, οταν ειναι δηλαδη 'στο δρομο', σε αντιθεση με ενα κυμα οταν καθεσαι στην παραλια πχ και το βλεπεις να ρχεται κατα πανω σου, γιατι απλα αν τη δεις σημαινει οτι εχει φτασει ηδη στο ματι σου. Τρελο.

Πριν μήνα
maria ste
maria ste

υπάρχει περίπτωση να πρόκειται για ακτινοβολία hawking?

Πριν μήνα
Fanis Attard
Fanis Attard

Τρομερό !!! Συγχαρητήρια για τη δουλειά σου ! Τι εννοείς όμως λέγοντας ότι, δεν είναι επικίνδυνη η δραστηριότητα της μαύρης τρύπας ; Το διαβεβαιώνει η επιστήμη ή ... να παρακαλάμε να είμαστε καλότυχοι ; Με όλο το σεβασμό στο έργο σου που είναι σημαντικό και αξιόλογο , θέλω να παρακαλέσω (όχι εσένα) αλλά, την επιστήμη να είναι πιο προσεκτική στις δηλώσεις της ! Είναι όχι απλά πολλά αλλά, μάλλον αμέτρητα εκείνα που δεν γνωρίζουμε , ανακαλύπτουμε ένα και ξεπετάγονται άλλα 10 άγνωστα (απ' ότι παρακολουθώ γενικώς)...και ως εκ τούτου λίγη επιστημονική σεμνότητα δεν βλάπτει ! Οπωσδήποτε δεν είναι ΑΘήνα - Θεσσαλονίκη η απόσταση Γης - Γαλαξιακού Πυρήνα αλλά, όλα τα ουράνια σώματα του Γαλαξία έχουν στήσει ένα γαϊτανάκι με κέντρο αυτό το μαύρο ακίνδυνο (;) θηριάκι, το οποίο παρακολουθούμε βέβαια ... ε .. με μιά μικρή διαφορά φάσεως δεκάδων χιλιάδων ετών ! Τι άλλο μπορεί να σημαίνει μια "ανεξήγητη" έκλαμψη εκεί μέσα ; Τι γίνεται με τυχόν σοβαρές μεταβολές στο βαρυτικό πεδίο του Γαλαξιακού πυρήνα ; Ποιες θα ήταν οι συνέπειες αν κάποια μεταβολή ήταν "ανεξήγητα" μεγάλη ; Κι αν νιώσουμε ανασφάλεια...θα στείλουμε τον ηλεκτρολόγο να αλλάξει τις ασφάλειες εκεί μέσα ; Νιώθω πως είμαστε τόσο μα τόσο δα μικροί φίλε Astronio..και πολύ τυχεροί που ζούμε..

Πριν 2 μήνες
Fanis Attard
Fanis Attard

@Astronio Ουδόλως επέκρινα εσένα διότι, εσύ μια μια χαρά προσεκτικός και σεμνότατος μου φαίνεσαι σε όλες σου τις δημοσιεύσεις! Δικαίως ενοχλήθηκες όμως..! Δεν το διατύπωσα όπως θα έπρεπε. Ήμουν ξεκάθαρος βέβαια εξ' αρχής ότι δεν αφορά σε σένα η δηκτική μου παρατήρηση ! Για την επιστήμη μίλησα γενικότερα, αγαπητέ μου φίλε , η οποία έχει κι άλλους εκπροσώπους εκεί έξω που δεν καταδέχονται να παραδεχθούν ότι, βγαίνοντας έξω από το καβούκι μας ανακαλύψαμε ένα πάρα πολύ μεγαλύτερο .. με ότι αυτό συνεπάγεται ! Καλή συνέχεια εύχομαι !!

Πριν 2 μήνες
Astronio
Astronio

Αγαπητέ Φάνη, Το διαβεβαιώνει η επιστήμη. Θα δώσω περισσότερες πληροφορίες σε άλλο βίντεο. Αλλά το να με επικρίνεις για έλλειψη σεμνότητας και μάλιστα να με συμβουλεύεις να είμαι πιο προσεκτικός στις δηλώσεις μου (ενώ δεν γνωρίζεις το αντικείμενο) πάει πολύ και ακυρώνει τα αρχικά καλά σου λόγια.

Πριν 2 μήνες
Fanis Attard
Fanis Attard

Ότι έχουμε δημιουργήσει τα τελευταία χρόνια του πολιτισμού μας έχει δικαιώσει τον Αινστάιν σχετικά με τη φύση της βαρύτητας. Δεν είναι ελκτική δύναμη λοιπόν , είναι απλά η συνέπεια καμπυλώσεων του χωροχρόνου. Μεγάλες μάζες προκαλούν ανάλογα μεγάλες καμπυλώσεις οπότε, ένα σώμα που πλησιάζει τη μεγάλη μάζα αναγκάζεται να κινείται πάνω σε συγκεκριμένες γεωδαιτικές του χωροχρόνου με ότι αυτό συνεπάγεται ... ! (Δεν είμαι Φυσικός - απλά μου αρέσει όλο αυτό). Για τις μαύρες τρύπες έχει περάσει από το μυαλό μου ότι, το φως που δεν βλέπουμε εμείς έξω από αυτές θα μπορούσε μάλλον να το δει ένας παρατηρητής μέσα σε αυτές !! Ίσως οι γεωδαιτικές που αντιστοιχούν σε μια καμπύλωση τόσο ιδιαίτερη, να διαγράφονται κατά τέτοιον τρόπο ώστε, να οδηγούν το φως προς τα πίσω δηλαδή , προς το εσωτερικό της μαύρης τρύπας. Φανταστείτε μια κυρτή τσουλήθρα που αρχίζει και τελειώνει στο έδαφος. Ίσως το φως να περιστρέφεται λόγω της κυρτότητας των γεωδαιτικών, ειδάλλως...κάποτε θα έπρεπε να το δούμε να βγαίνει από εκεί μέσα , μιας και δεν υπάρχει κάποια πραγματική ελκτική δύναμη για να του απαγορεύσει την έξοδο... Συγχωρέστε με που πήρα το θάρρος να σχολιάσω αν και αδαής...

Πριν 2 μήνες
ΒΑΣΩ ΚΑΡ
ΒΑΣΩ ΚΑΡ

Συνέχισε έχεις φοβερή μεταδοτικότητα!

Πριν 3 μήνες
Nikos Nks
Nikos Nks

Ναι οκ είμαι πολύ μικρός μπροστά στο μεγαλείο της φύσης το κατάλαβα! Εδώ στην φουκαριάρα μας την Γη είναι δυνατόν να την επηρεάζει τόσο πολύ η ανθρώπινη παρουσία;

Πριν 3 μήνες
john
john

Πώς γίνεται να ξέρουμε το κέντρο του σύμπαντος αφού αυτό είναι άπειρο

Πριν 3 μήνες
Prod.Viktimized
Prod.Viktimized

Κέντρο του γαλαξία ειπε

Πριν μήνα
Nikos Vlassis
Nikos Vlassis

Θα μπωρούσαμε να ορίσουμε τον χρόνο με βάση γαλαξιακά χρόνια(όπου ένα έτος μία περιφορά του ηλιακού μας συστήματος γύρω από την μαυρη τρυπα) ΧD

Πριν 3 μήνες
GNS SANTO
GNS SANTO

Γιατι η γη απο το διάστημα φενεται μπλε

Πριν 3 μήνες
Panos Kaddas
Panos Kaddas

1ον. Αυτό που βλέπετε απέναντί μας (Milky way) δεν είναι γαλαξίας, είναι βραχίονας του Σύμπαντος! Η δε υπερμεγέθης μαύρη τρύπα του. είναι το κέντρο του Σύμπαντος και δεν βρίσκεται στο κέντρο του βραχίονα. Το τμήμα του βραχίονα, από την μαύρη αυτή τρύπα μέχρι την Γη, είναι περίπου το ένα δέκατο του συνολικού μήκους του. Η Γη είναι καρφωμένη με άξονα πάνω στ αυτόν τον βραχίονα. Και 2ον. Η μαύρη αυτή τρύπα μπορεί να απορροφήσει υλικά που ανήκουν στον βραχίονα και μόνο, τα εν λόγω υλικά για τα οποία απορούν οι επιστήμονες γιατί αν και βρέθηκαν δεν απορροφήθηκαν, ανήκουν σε άλλο σώμα του συστήματος. Ιδομενέας. (Μπορείτε να κατανοήσετε το τι συμβαίνει μελετώντας το άρθρο μου: Οι κινήσεις του Ήλιου γύρω από την Γη. Εκεί θα βρείτε τις απαντήσεις σε όλα τα παράδοξα της κοσμολογίας)

Πριν 4 μήνες
Θάνος Μπακ
Θάνος Μπακ

Βγαλε νεα επισοδια

Πριν 4 μήνες
Pixels
Pixels

Περιμένουμε νέο βιντεο ΜΗΝ μας ξεχνάς :D ! Πέρα απο τη πλάκα εχεις φοβερό τρόπο να τα εξηγείς φίλε μου και ΜΠΡΑΒΟ ΣΟΥ

Πριν 4 μήνες
PŘØ ĶĪĽĽĔŘŜ ŸŦ
PŘØ ĶĪĽĽĔŘŜ ŸŦ

ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΜΕ ΚΑΝΕΙΣ PROMOTE ΕΙΜΑΙ ΜΑΘΗΤΗΣ ΜΙΑΣ ΦΙΛΗΣ ΣΟΥ

Πριν 4 μήνες
Stilian 1998
Stilian 1998

Πέρασε την ταχύτητα του φωτός wtf😱😱😱

Πριν 4 μήνες
Stilian 1998
Stilian 1998

24000 π.χ wtf😱😱😱😱

Πριν 4 μήνες
Nikos Tragkos
Nikos Tragkos

Παυλε μαρεσει πολύ η αστρονομία και ασχολούμαι. Σαν χόμπι βέβαια γιατί επαγγελματικά είμαι μηχανικός αυτοκινήτων. Αλλά η αστρονομία είναι το αγαπημένο μου και ενδιαφέρομαι για ένα τηλεσκόπιο μπορείς να με κατατοπησεις; Ευχαριστώ.

Πριν 4 μήνες
Nikos Tragkos
Nikos Tragkos

Φίλε σε ευχαριστούμε για τα βίντεο πολύ ωραια. Τα παρακολουθώ πολυ. Μπράβο παυλο

Πριν 4 μήνες
Konstantino Mixalas
Konstantino Mixalas

4:07 πως ένα σώμα κινήθηκε δυόμισι φορές πιο γριγορα από το φως

Πριν 4 μήνες
Konstantino Mixalas
Konstantino Mixalas

Ευχαριστώ

Πριν 4 μήνες
LastWh1spr
LastWh1spr

2.5% = 1/40

Πριν 4 μήνες
kejdimus prime
kejdimus prime

Ποτε θα ανεβασεις βιντεο????????

Πριν 4 μήνες
ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΑΡΟΥΛΗΣ
ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΑΡΟΥΛΗΣ

Πάρα πολύ ωραίο και χρήσιμο βίντεο Παύλο!

Πριν 4 μήνες
icinema gr
icinema gr

κατι ανεξγητο συμβαίνει εδω. https://www.youtube.com/watch?v=ATI_V7HV0UI&feature=youtu.be

Πριν 4 μήνες
osho osho
osho osho

Το 24000 Π.Χ... Μάλιστα...

Πριν 4 μήνες
Andri C
Andri C

Μου έχει δημιουργηθεί μια απορία εδώ και λίγο καιρό... Αφού το φως είναι αυτό που προσδίδει ουσιαστικά τα χρώματα στα αντικείμενα, το ίδιο το φως θα μπορούσαμε να πούμε ότι έχει κάποιο χρώμα; Αν ναι, ποιο είναι αυτό;

Πριν 4 μήνες
icinema gr
icinema gr

Ρε παραμυθατζη τι εγινε θα απαντησεις στην ερώτηση που σου εκανα? Η θα αρχίσω το κράξιμο?

Πριν 4 μήνες
Dimal
Dimal

@Dysmorphyc corpse Τελικά μόνο βρισιές είχε όχι ότι μου κάνει εντύπωση αλλά όπως όλοι οι επιπεδιστές μόλις άρχισαν οι σοβαρές ερωτήσεις κρυφτό μετά άμα τους λέω εγώ κότες είμαι κακός και τους βρίζω

Πριν 4 μήνες
Dysmorphyc corpse
Dysmorphyc corpse

@Dimal Ειμαι πεπεισμενος πλεον ο τυπας εχει οντος διανοητικη καθυστερηση

Πριν 4 μήνες
Dysmorphyc corpse
Dysmorphyc corpse

@icinema gr Ρε αυτιστικε τι ακριβως ποσταρες τωρα?Τι πιστευαν καποιοι για την γη πριν 4000 γαμημενα χρονια και το ποσταρεις σαν αποδειξη?Ρε καρναβαλε εχεις παει καν σχολειο η απο την δευτερα δημοτικου σε πεταξαν?Βγες απο την σπηλια σου ρε μογκολε και δες πως ειναι ο κοσμος πλεον, ανοιξε κανα βιβλιο ρε καραγκιοζι μπας και ξεστραβωθεις.Καθυστερημενε

Πριν 4 μήνες
Dimal
Dimal

@Dysmorphyc corpse Φίλε απαντησέ του γιατί αυτός σε λίγο θα φέρει για απόδειξη καμία τοιχογραφία από καμία σπηλιά άκου 450 π.χ μάλλον οι γνώσεις του εκεί έχουν μείνει για αυτό νομίζει ότι η γη είναι επίπεδη ο τύπος πρέπει να νομίζει ότι τα μόνα μαθηματικά που ξέρουμε είναι η γεωμετρία

Πριν 4 μήνες
icinema gr
icinema gr

@Dysmorphyc corpse Both Homer[19]and Hesiod[20]described a disc cosmography on the Shield of Achilles.[21][22]This poetic tradition of an Earth-encircling (gaiaokhos) sea (Oceanus) and a disc also appears in Stasinusof Cyprus,[23]Mimnermus,[24]Aeschylus,[25]and Apollonius Rhodius.[26] Homer's description of the disc cosmography on the shield of Achilles with the encircling ocean is repeated far later in Quintus Smyrnaeus' Posthomerica(4th century AD), which continues the narration of the Trojan War.[27] Philosophers Possible rendering of Anaximander's world map[28] Several pre-Socratic philosophersbelieved that the world was flat: Thales(c. 550 BC) according to several sources,[29]and Leucippus(c. 440 BC) and Democritus(c. 460–370 BC) according to Aristotle.[30][31][32] Thales thought the Earth floated in water like a log.[33]It has been argued, however, that Thales actually believed in a round Earth.[34][35]Anaximander(c. 550 BC) believed the Earth was a short cylinder with a flat, circular top that remained stable because it was the same distance from all things.[36][37]Anaximenes of Miletusbelieved that "the Earth is flat and rides on air; in the same way the Sun and the Moon and the other heavenly bodies, which are all fiery, ride the air because of their flatness."[38]Xenophanes of Colophon(c. 500 BC) thought that the Earth was flat, with its upper side touching the air, and the lower side extending without limit.[39] Belief in a flat Earth continued into the 5th century BC. Anaxagoras(c. 450 BC) agreed that the Earth was flat,[40]and his pupil Archelausbelieved that the flat Earth was depressed in the middle like a saucer, to allow for the fact that the Sun does not rise and set at the same time for everyone.[41] Historians Hecataeus of Miletusbelieved the Earth was flat and surrounded by water.[42]Herodotusin his Historiesridiculed the belief that water encircled the world,[43]yet most classicists agree he still believed the Earth was flat because of his descriptions of literal "ends" or "edges" of the Earth.[44]  Γατακια

Πριν 4 μήνες
Dima tarakanof
Dima tarakanof

ποιο μικρόφωνο χρησιμοποιεις ?

Πριν 4 μήνες
paraforos foreas
paraforos foreas

Μια ερωτηση Astronio! Γνωριζουμε οτι οι πλανητες και τα αστερια στο διαστημα ειναι "κοινως" οσοι οι κοκκοι τις αμμου στη γη ! Παρολα αυτα, εχουν δωθει ονοματα σε ολους τους παρατηρουμενους πλανητες, και με ποια διαδικασια γινονται τα "βαφτησια"?

Πριν 4 μήνες
Greek folk Music
Greek folk Music

Όαση το κανάλι αυτό μέσα στην έρημο της παρακμής της ελληνικής κοινωνίας! Θερμά συγχαρητήρια και ευχαριστούμε πολύ! ΥΓ. Θα θέλαμε να μας αναλύσεις όταν μπορέσεις τη θεωρία των λευκών τρυπών και γιατί αυτές δεν έχουν παρατηρηθεί.

Πριν 5 μήνες
Pantelis Remos
Pantelis Remos

Κάνε αν μπορείς βίντεο για τους αστέρες νετρονιων

Πριν 5 μήνες
hlios leukos
hlios leukos

Παύλο θα κάνεις μια αναφορά για τα βίντεακια που διαρρεύσαν και αναγνώρισαν σαν ανθεκτικά η Π.Α τις Αμερικής με τα U.F.O που κινηγουν τα f35; ευχαριστώ!

Πριν 5 μήνες
Abraam Maur
Abraam Maur

Οι επιστήμονες λεγανε ότι η μαύρη τρύπα μοιάζει με μάτι μέχρι που την είδαν να ανοιγοκλείνει

Πριν 5 μήνες
LastWh1spr
LastWh1spr

poios epistimonas to eipe auto? o papa-giwrgis tis eklhssias tou xwrgiou?

Πριν 4 μήνες
Nestor Stavrakoudis
Nestor Stavrakoudis

Φοβερό! Άρα μήπως βλέπουμε κάτι μοναδικό, που συνέβη πριν από 26000-27000 χρόνια, ή μήπως θα γίνει πολλές φορές;

Πριν 5 μήνες
Katerina Kontzali
Katerina Kontzali

Βίντεο σχετικά με την φθινοπωρινή ισημερία!!!

Πριν 5 μήνες
kon filip
kon filip

Thank you Dr. Do!!

Πριν 5 μήνες
Corpse Rapped
Corpse Rapped

Very nice

Πριν 5 μήνες
yiannis blitz
yiannis blitz

Καλησπερα ...Ελληνα ....Καρλ Σαγκαν.....θα ηθελα να αναφερεις την πρωτη σου προτιμηση αστρικου συστηματος που θα ηθελες να επισκεφτεις σιγουρα ξερεις πολλα ....και αν ο ανθρωπος θα μπορουσε να ταξιδεψει στο διαστημα με τη μεθοδο της κρυογενετικης .....!!!!!!!!!!!!!

Πριν 5 μήνες
Panos K
Panos K

Μελετάμε τώρα , ένα γεγονός που έχει λήξει εδώ και 25.000 χρόνια ... Ακούγεται τόσο κουφό που δεν μπορώ να το επεξεργαστώ

Πριν 5 μήνες
Χαραλαμπος Στρογγυλος
Χαραλαμπος Στρογγυλος

ΔΗΛΑΔΗ ΒΡΕ ΑΣΤΡΟΦΥΣΙΚΕ ΜΑΣ! Η μαυρη τρυπα, η γιγαντιαια αφησε ακτινοβολια και φως να της ξεφυγει; μαλιστα αυτη το εξεπεμψε; κατσε γιατι θα μας τρελανεται τωρα! Εσεις δεν λετε οτι οι μαυρες τρυπες τα ρουφανε ολα, το φως ακομα και τις αστροφυσικες ασυναρτησιες; Εγω ειπα οτι μαυρες τρυπες δεν υπαρχουν, αλλα αστρα εκπομπης ακτινων γαμα! Τωρα βεβαια εγω δεν ειμαι αστροφυσικος, ουτε μαθηματικος!

Πριν 5 μήνες
Χαραλαμπος Στρογγυλος
Χαραλαμπος Στρογγυλος

@Andreas Tsopanakis Εχω διαβασει αρκετα! 4 διαφορετικες υποθεσεις εχουν ειπωθει, για τον τροπο που οι μαυρες τρυπες εκπεμπουν ακτινοβολια γ! οι 2 απο αυτες, αντιβαινουν την θεωρια της σχετικοτητας της οποιας η ορθοτητα και η ισχυ εχει αποδειχθει πειραματικα πολλες φορες! Ειρωνευομαι με καθε δικαιωμα, οταν κατι ανυπαρκτο μεχρι στιγμης στην φυση, οπως οι μαυρες τρυπες, που προυποτειθενται προς το παρον μονο μαθηματικα, δηλαδη καθαρα ανθρωπινο κατασκευασμα συλλογισμων, αφου αυτα ειναι τα μαθηματικα, μια κοινη γλωσσα για να μιλαμε και να αποτυπωνουμε με γενικευμενα κατανοητο τροπο τις σχεσεις αλληλεπιδρασης της αντικειμενικης πραγματικοτητας, και οχι το αντιστροφο! Οταν λοιπον σε κατι τοσο υποθετικο, απαρατηρητο στο συμπαν, μου κοτσαρεις σαν ειδικος γνωστης, λες και πηγες με καποιον τροπο εκει και το ειδες με τα ματια σου, (τα οργανα παρατηρησης σου, οχι φωτογραφιες στατικων εικονων, το συμπαν κινειται ασταματητα) απο που εκπεμπεται η ακτινοβολια, η αντιδραση μου, ειναι σε πληροφορω υπια! Προχθες μολις διαβασα για δυο γαλαξιες, που η μαζικη τους περιεκτικοτητα απορειπτει την παπατζα της εξωτικης σκοτεινης υλης! Αντε λοιπον να μιλαμε σας επιστημονες για πραγματα που εχουμε παρατηρησει, και οχι υποθεσει! Αλλο ειναι να υποθετεις εξηγηση, νομο, μαθηματικη σχεση, ιδεατα πραγματα δηλαδη και τελειως αλλο και λαθος να υποθετεις πραγματικοτητα για να εξηγησεις φυσικα πραγματα και φαινομενα, που αιωνες τωρα οι φυση εχει αποδειξη οτι εχουν απλουστερες εξηγησεις! Επειδη μου αρεσει ο διαλογος ευχαριστως να συνεχισουμε! Τωρα παω να δω τον ηλιο απο το τηλεσκοποιο μου γιατι εδω ειχαμε συννεφιες και μου εχει λυψει η παρατηρηση!

Πριν 3 μήνες
Andreas Tsopanakis
Andreas Tsopanakis

Χαραλαμπος Στρογγυλος το φως που έφτασε σε εμας οπως λεει στο βιντεο προέρχεται απο το δίσκο προσαύξησης ο οποίος κινείται σε τροχιά γύρω απο τη μαυρη τρύπα.η μαυρη τρύπα ρουφάει τα παντα στο σημειο ορίζοντα γεγονότων

Πριν 3 μήνες
Andreas Tsopanakis
Andreas Tsopanakis

Χαραλαμπος Στρογγυλος η λάμψη εγινε εξω απο τον ορίζοντα γεγονότων της μαύρης τρύπας οποτε για αυτο δεν απορροφήθηκε το φως απο τη μαυρη τρύπα.επισης οταν ακους κατι το οποιο σου φαινεται παράξενο καλο θα ηταν να το ψάξεις λιγο καλυτερα και να διαβασεις για αυτο παρα να ειρωνευτείς.ευχαριστω!

Πριν 3 μήνες
Χαραλαμπος Στρογγυλος
Χαραλαμπος Στρογγυλος

@LastWh1spr Αφου οπως λες οι μαυρες τρυπες ρουφανε τα παντα, ακομα και το φως του οποιου τα σωματιδια, τα φωτονια, που ειναι τα μοναδικα σωματιδια στην γνωστη φυση χωρις μαζα, δηλαδη το δυσκολο για ρουφιγμα, ενω οτι εχει μαζα το χωνευουν κιολας, πως γινεται να εκπεμπουν ακτινοβολια γ χωρις να την ρουφουν; δηλαδη ρουφανε τα παντα εκτος απο γαμα ακτινοβολια που την εκπεμπουν! Αρα δεν ειναι μαυρες τριπες, αλλα αστρα ακτινοβολιας γαμα! Αρα τα μαθηματικα του Χεστινγκ για μοναδικοτητα, ειναι σαν το ιοτ των φανταστικων αριθμων! Για να μπορεσει η ακτινοβολια γαμα να ξεφυγει, εχουν ειπωθει τρεις θεωριες, ομως στην τελικη πρεπει να κινηθει με ταχυτητα μεγαλυτερη της C, αρα αν μιλησουμε για μαυρη τρυπα, η θεωριες του Αεινσταιν πανε περιπατο! Δεν νομιζω να εχεις τις γνωσεις να μου απαντησεις, αλλα ευχαριστως να ακουσω την αποψη σου, μονο γραψε μου στα Ελληνικα, διοτι τα γκρικ λικς με δυσκολευουν αφανταστα!

Πριν 4 μήνες
Χαραλαμπος Στρογγυλος
Χαραλαμπος Στρογγυλος

@LastWh1spr ΕΧΕΙΣ ΔΕΙ ΚΑΜΜΙΑ;

Πριν 4 μήνες
Chris Tzagkas
Chris Tzagkas

Τελειο!!!!!!!!!δεν εχω λογια !!!!!κανε βιντεο για την περιοχη 51

Πριν 5 μήνες
Τριαντάφυλλος Κοντίνος
Τριαντάφυλλος Κοντίνος

Πριν λίγο καιρο έμαθα περίπου πως δημιουργειθηκε το φεγγάρι,έψαξα λίγο το Ίντερνετ αλλά τα σάιτ που βρήκα διαφέρουν λίγο στις πληροφορίες με αποτέλεσμα να με μπερδέψουν..αν μπορείς φτιάξε ένα βίντεο για το πώς δημιουργειθηκε το φεγγάρι, θεωρώ ότι σε πολλούς δεν περνάει καν από το μυαλό τους για το πώς έγινε..σε ευχαριστώ για όσα μας διδάσκεις

Πριν 5 μήνες
GNS SANTO
GNS SANTO

Ο kepler 22b είναι αληθινός???

Πριν 5 μήνες
Βαγγελης Νικας
Βαγγελης Νικας

Οταν λες=η μεγαλυτερη ποο εχει παρατηρηθει ΠΟΤΕ,πες μας,εδω και ποσα χρονια εχουμε τη δυνατοτητα να παρατηρουμε;;;Απεχθανομαι τις υπερβολες για να δημιουργουντε εντυπωσεις στο απερισκεπτο κοινο-τρομαρα τους-που ενδιαφερονται και για Αστρονομια.Οσο για τις πληροφοριες που μας εδωσες,τις συνοψιζω στο εξης: Μηπως το ενα,μηπως το αλλο,ΕΝΑ ΓΑ'Ι'ΔΑΡΟ ΜΕΓΑΛΟ...Περα απο ερωτησεις,μηδεν στο πηλικον.

Πριν 5 μήνες
δημητρης παπαδημητριου
δημητρης παπαδημητριου

θελουμε καινουργιο Q&A

Πριν 5 μήνες
EL_2012 HELLAS
EL_2012 HELLAS

Δώσε βίντεο στον λαό σου! Είσαι το μοναδικό κανάλι που έχω βάλει ειδοποίηση όταν βγάζεις βίντεο, έχεις απόλυτα ενδιαφέρων θεματολογία.

Πριν 5 μήνες
lazaros lazou
lazaros lazou

Αφού η έκλαμψη έγινε πριν από χιλιάδες χρόνια, γιατί ψάχνουμε την λύση σε φαινόμενα που συμβαίνουν τώρα?! Ότι ήταν αυτό που ευθύνεται για την έκλαμψη, μπορεί να μην υπάρχει πια. (κι αν υπάρχει ακόμα, ίσως θα έπρεπε να "τρέξουμε" τα μοντέλα προς τα πίσω για να δούμε την συγκεκριμένη στιγμή, τι θα μπορούσε να υπάρχει κοντά στην μαύρη τρύπα).

Πριν 5 μήνες
Emmanuel Paschos
Emmanuel Paschos

A clear and correct presentation.

Πριν 5 μήνες
Taz Wild
Taz Wild

θα ηθελα να δω να προσπαθεις να βαλεις μυαλο σε flat earthers, για κοιλη γη και ιστοριες

Πριν 5 μήνες
N҉O҉T҉I҉S҉ L
N҉O҉T҉I҉S҉ L

επιτέλους το κανάλι έγινε verified και πολύ άργησε

Πριν 5 μήνες
PETROS VENIERIS
PETROS VENIERIS

Μπράβο, μπράβο, μπράβο για την δουλειά σου!

Πριν 5 μήνες
Μανώλης Μπουλταδακης
Μανώλης Μπουλταδακης

Κύριε Παύλο θα μπορούσατε σε ένα μελλοντικό Βίντεο να μας εξηγήσετε τι είναι μια λευκή τρύπα είδα ένα βίντεο πρόσφατα και θα ήθελα πολύ να μου το εξηγήσετε καλύτερα και τι μπορεί να γίνει σε μία περίπτωση ένωση λευκής τρύπας και μαύρης

Πριν 5 μήνες
Kathrin K.
Kathrin K.

Θα μπορουσες να κανεις βιντεο για τον kepler 452b? Η γενικως για τους πλανητες που εχουν ανακαλυφτει απο το τηλεσκοπιο Kepler? Για να μαθουμε κι εμεις περισσοτερα πραγματα.

Πριν 5 μήνες
MrPpetross
MrPpetross

100 χιλιαδες προβολες! Να τις εκατομμυριοστησεις!

Πριν 5 μήνες
Maria Maria
Maria Maria

Μ'αρέσει πάρα πολύ το ίντρο σου και το ουτρο σου μου φτιάχνει τη διάθεση αυτή η μουσικουλα 🎵🎼🎧😄😄😍😘💗👍👌👌

Πριν 5 μήνες
Marios Gr
Marios Gr

Αν αυτή η έκλαμψη οφειλόταν σε μία τεράστια έκρηξη που θα μπορούσε να επηρεάσει αρνητικά και τη γη, η ενδεχόμενη καταστροφή θα μας έπλειτε ομοίως 26.000 χρόνια αργότερα ή πολύ πιο άμεσα;

Πριν 5 μήνες
Ariadni_ 2007
Ariadni_ 2007

ειναι το πρωτο βιντεο που βλεπω στο καναλι σου και---οπα οπα οπα.ΤΙ ΦΩΝΗ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΗ ΡΕ ΦΙΛΕ ?!? Εσυ: I feel bullied ;-;

Πριν 5 μήνες

Επόμενο

Ο Ήλιος είναι Πράσινος??? feat Astronio

49:48

Ο Ήλιος είναι Πράσινος??? feat Astronio

Alexandros Kondopidis

προβολές 537