Report TV - Qeveria nxjerr në shitje INSIG, vlera 3 herë më e ulët se tenderi i 2009

 • Δημοσιεύτηκε στις Πριν 3 χρόνια

  Report TVReport TV

  διάρκεια: 1:30

  TIRANË - Qeveria ka shpallur zyrtarisht tenderin për shitjen e 100% të aksione të agjencisë së sigurimeve INSIG. Kompania do të hidhet në treg me vlerën minimale 15.3 milionë euro. Ministria e Financave ka publikuar në faqen zyrtare të Agjencisë së Prokurimeve shpalljen për shitjen me tender të aksioneve të INSIG, si dhe kriteret e vlerësimit për përzgjedhjen e fituesit. Sipas formulës, peshën më të madhe të pikëve, prej 80 për qind, do ta ketë çmimi i ofruar nga konkurrenti, ndërkohë që plani i biznesit dhe cilësia e blerësit do të kenë respektivisht nga 10 pikë. Po ashtu, çdo kompani garuese duhet të garantojë ofertën e saj me një depozitë fikse prej 30 milionë lekësh.
  Krahasuar me vitin 2009 kur kompania u nxor në shitje vlera e saj është ulur me gati 3 herë si pasojë e keqmenaxhimit. Gjatë këtyre viteve kompania ka humbur vazhdimisht terren në favor të konkurrentëve privatë. Nuk është hera e parë që ky subjekt del në shitje.
  Që prej 6 vitesh, tentativat për shitjen e INSIG kanë dështuar rregullisht. Në vitin 2010, ka qenë një firmë amerikane që u shpall fituese e garës, pasi deklaroi se do t’i blinte të gjitha aksionet në pronësi të shtetit për 50 milionë dollarë, por më pas u tërhoq nga procedurat e tjera, duke bërë të dështonte shitja.

  Opozita e atëhershme e majtë akuzoi qeverinë Berisha për afera të dyshimta dhe lidhje të amerikanëve me ish ministrin Fatmir Mediu, ndërkohë që vetë amerikanët sollën si argument për tërheqjen goditjen nga kriza globale që kishte dëmtuar financat e tyre.

  report tv  qeveria  ministria e financave  tender  shitje  insig  

Επόμενο

12 Amazing Watermelon Ideas And Pranks

10:37

12 Amazing Watermelon Ideas And Pranks

Troom Troom

προβολές 2 332 685

Rick Ross Unpacks Stories From His Book, Talks Nicki Minaj, Port Of Miami 2 + More

38:44

Rick Ross Unpacks Stories From His Book, Talks Nicki Minaj, Port Of Miami 2 + More

Breakfast Club Power 105.1 FM

προβολές 1 691 706

Gjak e britma, momenti kur pronari dhunon turistët spanjollë

9:48

PRETTYMUCH - Rock Witchu (Audio)

2:16

PRETTYMUCH - Rock Witchu (Audio)

PrettyMuchVEVO

προβολές 220 460

Need for Speed™ Heat Official Reveal Trailer

1:55

Need for Speed™ Heat Official Reveal Trailer

Need for Speed

προβολές 6 421 867

Pillowcase - Gabbie Hanna (Official Video)

3:05

Pillowcase - Gabbie Hanna (Official Video)

Gabbie Hanna

προβολές 1 335 033

People Fixing Things With RAMEN NOODLES Part 2

12:22

People Fixing Things With RAMEN NOODLES Part 2

SSSniperWolf

προβολές 1 575 070

Teens React To Try To Keep Singing Along Challenge

11:13

I bleached my hair by myself and this is what happened...

13:53

I bleached my hair by myself and this is what happened...

Antonio Garza

προβολές 4 033 184

Building The Browns 2019: Colts Joint Practices (Ep. 10)

21:57

Building The Browns 2019: Colts Joint Practices (Ep. 10)

Cleveland Browns

προβολές 293 066

FOOD In COMMERCIALS VS. FOOD In REAL LIFE.. (Ridiculous)

11:03